Moldau 3 info@amstelveen-acupunctuur.nl +31 (0) 20 362 96 54

Praktijk Acupunctuur Amstelveen

Cupping behandeling

Een cupping behandeling boeken bij een ervaren acupuncturist

Van harte welkom bij Praktijk Acupunctuur Amstelveen! U bent op zoek naar mogelijkheden om een cupping behandeling te boeken en dat treft, want daarvoor kunt u bij ons terecht. Deze ervaren acupuncturist gaat altijd veilig en professioneel te werk. U kunt dus met een gerust hart plaatsnemen. Wilt u eerst meer weten over cupping en wat het precies is? Lees dan verder.

Wat is cuppCupping behandelinging?

Net als de meeste acupunctuur behandelingen is ook cupping afkomstig uit China. Deze therapie bestaat uit het aanbrengen van een beker op de huid, waarbij de druk in de beker wordt verminderd door warmte of zuiging. Zo worden de huid en de oppervlakkige spieren in de beker opgevangen. Er wordt dus als het ware een vacuüm boven de huid gecreëerd. Dit stimuleert de doorbloeding in de spieren en weefsels en heft energieblokkades op. De meridianen worden geopend zodat Qi vrij kan stromen. Een cupping behandeling is niet pijnlijk maar kan soms wel even onaangenaam voelen. Eventueel kan dan de vacuümkracht van de cup verminderd worden. Vraag gerust naar meer informatie wanneer u hier vragen over heeft!

Bij welke klachten helpt het?

De cupping behandeling is gebaseerd op de meridiaan theorie van het lichaam en het verwijderen van eventuele stagnatie. Het wordt onder andere gebruikt om griep en bronchitis te behandelen, maar kan ook positief werken bij spier- en gewrichtsklachten. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt waardoor u zich fysiek en mentaal een stuk beter zult voelen!

   Contact     Afspraak maken     Patiënt informatie